Laura Gonzalo |

Trajectòria

Laura Gonzalo (Palafrugell, Girona, 1978) comença a pintar essent una nena; als 14 anys té de Mestre al pintor Josep Puig. Va passar per l’Escola d’Arts i Oficis Artístics d’Olot i va realitzar diversos cursets d’especialització (Escola de ceràmica de la Bisbal d’Empordà, Escola Municipal d’Art de Girona, etc.) per complementar els seus coneixements tècnics. Ella es declara en gran part autodidacta, tal vegada pel fet d’haver abandonat els estudis de Belles Arts per viatjar, guiada per les seves inquietuds i les seves ganes de conèixer i experimentar inicia una recerca de coneixements més enllà de les aules, una recerca d’intercanvi cultural i amb d’altres artistes.

Al llarg de la seva trajectòria ha treballat amb un ampli ventall de medis i tècniques, malgrat que sent predilecció per la pintura a l’oli, així com per tècniques mixtes entre les que trobem el collage. En el seu viatge com artista ha passat per diferents etapes fins arribar a l’actual. En els seus inicis les seves pintures eren realistes i de temàtica quotidiana, cosa que queda ja molt lluny de la seva obra actual que ha anat derivant a continguts molt més personals i íntims (inquietuds i anhels, pors i somnis) i que té un estil propi molt característic. La gran càrrega cromàtica, el simbolisme i aquests traços tan personals la converteixen en una obra molt particular, en un discurs plàstic de caràcter inconfusible.

La seva etapa més significativa fins al moment és la que està conformada per una sèrie de pintures centrades en la dona. Part d’aquestes obres van ser exposades l’any 2015 a Girona, una mostra que recollia una cinquantena d’obres i que en el seu conjunt era un crit d’atenció sobre un tema tan important i actual com ho és la càrrega social i emocional que arrossega la dona des de fa ja vàries dècades.

Si bé la seva obra és fruit del treball en la soledat del seu estudi, s’ha prestat en múltiples ocasions a realitzar projectes de col·laboració amb altres artistes; entre aquests projectes val destacar els realitzats als anys 2015 i 2016: “Flors i Violes” (Palafrugell) i “Temps de Flors” (Girona).

L’objectiu artístic de Laura Gonzalo és traslladar al públic als seus mons, a través del que sembla ser un camí de cura personal de tot allò que envaeix la seva ànima i els seus pensaments més profunds.Webmaster: Reyes Gnlez
Copyright © – Laura Gonzalo